هوش مصنوعی

هوش مصنوعی چیست؟ تکنولوژی صلح جویانِ یا جنگ‌طلب؟

با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فناوری بسیاری از کارها، دیگر توسط انسان‌ها انجام نمی‌شود. یکی از عوامل مهم در کم‌رنگ کردن نقش انسان‌ها در انجام امور، فناوریی به اسم “هوش مصنوعی” می‌باشد و اما هوش مصنوعی چیست؟ کاربرد هوش مصنوعی در جوامع مدرن امروز به ه صورت است؟ وابستگی انسان به هوش مصنوعی مفید است یا مضر؟

این‌ها همگی سؤالاتی است که در این مقاله سعی شده است پاسخی مناسب به آن‌ها داده شود؛ بنابراین برای آگاهی از پاسخ این سؤالات در ادامه این مقاله همراه باشید.

هوش مصنوعی(AI) چیست؟

هوش مصنوعی چیست؟

شاید در نگاه اول زمانی که نام تکنولوژی هوش مصنوعی یا artificial intelligence به گوش می‌رسد ناخودآگاه ذهن ما به سمت فیلم‌های سینمایی ساخته‌شده در سینمای هالیوود می رود که هوش مصنوعی را عموماً در قالب روبات‌هایی به تصویر کشیده‌اند که یا اهداف شرور دارند و یا به کمک انسان‌ها می‌آیند و از به وقوع پیوستن مشکلات بزرگی جلوگیری می‌کنند.

اما درواقع تمام تکنولوژی هوش مصنوعی مربوط به ربات‌ها نمی‌شود. در تعریف هوش مصنوعی به زبان ساده می‌توان گفت که هوش مصنوعی تکنولوژی است که توانایی تفکر مانند انسان را داشته باشد و بتواند در هنگام مواجه با مسائل و مشکلات مانند انسان فکر کند و قابلیت حل مسئله داشته باشد.

در تعریف علمی، هوش مصنوعی زیرشاخه‌ای از شاخه علوم کامپیوتری محسوب می‌شود که در آن با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی به ساخت وسایل و ابزارهای هوشمند پرداخته می‌شود که می‌توانند زندگی را برای انسان آسان‌تر کنند.

پیدایش هوش مصنوعی

درواقع واژه هوش مصنوعی نخستین بار در سال ۱۹۵۶ توسط جان مک کارتی مطرح شد و هوش مصنوعی را دانشی مربوط به مهندسی ساخت ماشین‌های هوشمند مطرح کرد.

اما هوش مصنوعی  گستره وسیعی از علوم و دانش‌های مختلف را در برمی‌گیرد و صرفاً نمی‌توان آن را به‌عنوان یکی از رشته‌های علوم مهندسی در نظر گرفت. ریشه‌های اولیه آن از علوم زبان‌شناسی، ریاضیات، عصب‌شناسی، فیزیولوژی، نظریه‌های کنترل و قوانین احتمالات آمده است و همین گستردگی و تنوع‌پذیری بالای این شاخه باعث شده است تا کاربردهای گوناگون و فراوانی در علوم مهندسی پزشکی، زیست‌شناسی و سایر علوم پایه پیدا کند.

کاربردهای هوش مصنوعی کدم‌اند؟

هوش مصنوعی به دلیل همه جانبه بودن آن، در بیشتر علوم کاربردهای بسیار متنوعی دارد از کاربردهای مهم هوش مصنوعی می‌توان به استفاده از آن در وسایل خودران مانند پهپادها و اتومبیل‌های هوشمند، کاربردهای پزشکی در تشخیص انواع بیماری‌ها و در اتاق عمل به منظور جراحی بدون دخالت انسان، حل مسائل ریاضی، در بازی‌سازی به‌خصوص در بازی‌های اکشن و ورزشی مانند PES و FIFA، موتورهای جستجوگر مانند گوگل و دستیارهای همراه مانند سیری اشاره کرد.

کاربردهای هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در جوامع مدرن امروز چه جایگاهی دارد؟

شاید در نگاه اول این‌طور به نظر برسد که هوش مصنوعی پرسه بسیار پیچیده است و تنها متخصصین حوزه کامپیوتر می‌توانند از آن استفاده کنند؛ اما درواقع به‌هیچ‌عنوان این‌چنین نیست.

شما هرروز که وارد موتور جستجوگر گوگل می‌شوید و مطلبی را در آن سرچ می‌کنید و یا وارد سایت‌های فروشگاهی مانند دیجی کالا می‌شوید و از طرف سایت پیشنهاد‌های خرید متفاوتی دریافت می‌کنید درواقع شما با هوش مصنوعی سروکار دارید.

در این ابزارها هوش مصنوعی به‌صورت الگوریتم‌هایی طراحی‌شده است که با تجزیه‌وتحلیل رفتارهای قبلی شما بهترین پیشنهاد‌ها را برای شما پدید می‌آورد تا بهترین نتیجه حاصل از جست و جو را به دست بیاورید.

همچنین از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی می‌توان به استفاده از آن در کامپیوترهای کوانتومی اشاره کرد که می‌توانند داده‌های آماری و ریاضی را با سرعت بسیار بالایی تجزیه‌وتحلیل کند.

انجام فرآیندهای بانکی به‌صورت اتوماتیک، تشخیص موانع در اتومبیل‌های خود ران، دستیار هوشمند لپ‌تاپ‌ها و موبایل‌ها و بسیاری از فرآیندهای دیگر بر عهده هوش مصنوعی می‌باشد که ما روزانه و پیوسته در حال بهره بردن از آن‌ها هستیم بدون آن‌که شاید متوجه حضور آن‌ها در زندگی خود شده باشیم.

انواع شاخه‌های هوش مصنوعی کدم‌اند؟

هوش مصنوعی خود نیز به زیرشاخه‌های متنوعی تقسیم می‌شود که در ادامه مقاله برخی از زیرشاخه‌های آن را بیان می‌کنیم.

انواع زیر شاخه های هوش مصنوعی به قرار زیر می باشد:

یادگیری ماشین

 یادگیری عمیق

 رباتیک

 شبکه عصبی مصنوعی

 پردازش زبان طبیعی

 

هوش مصنوعی مفید است یا مضر؟

 

وابستگی انسان به هوش مصنوعی مفید است یا مضر؟

همان‌طور که گفته شد هوش مصنوعی طراحی و اختراع‌شده است تا بسیاری از فعالیت‌های روزمره را برای انسان‌ها آسان‌تر کند.

به‌بیان‌دیگر انسان ها، در جهت تکامل زندگی بشر و دستیابی به رفاه و آسایش بیشتر انسان‌ها تلاش کردند تا از هوش مصنوعی برای رفع نیازهای خود استفاده کنند و درصد خطای انسانی را در امور حیاتی مانند جراحی و پزشکی و داروسازی به حداقل برساند.

اما از جهت دیگر بسیاری از بدافزارها وجود دارند که از هوش مصنوعی در جهت مسائل جاسوسی و برای اهداف نامناسب استفاده می کنند.

مفید بودن یا مضر بودن این تکنولوژی پیشرفته مانند بسیاری از تکنولوژی‌های دیگر کاملاً بر عهده انسان‌ها می‌باشد؛ با این تفاوت که هوش مصنوعی به دلیل سرعت‌بالا و دقت بسیار و عملکرد فوق‌العاده آن می‌تواند بسیار خطرناک‌تر از سایر تکنولوژی‌های ساخته‌شده تاکنون ظاهر شود و با توجه به پیشرفت‌هایی که در این زمینه به‌دست‌آمده است اگر به‌صورت کنترل‌نشده از هوش مصنوعی در جهت منافع شخصی دولت‌ها استفاده شود می‌تواند تبعات ناگوار بسیاری به همراه داشته باشد.

از این که ایزی بیلد را برای مطالعه انتخاب کردید بسیار سپاس گزاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا